torsdag 1 augusti 2013

V75 Ranking och Analys

Hej alla glada! Eftersom jag haft ett litet sommaruppehåll med analyserna så är jag extra taggad att sätta igång igen till helgens jackpot på Rättvik. Jag bjuder er på en liten analys plus ranking av samtliga hästar och ett litet systemförslag! Glöm inte att följa mig på twitter för andra tips jag skriver ut när jag har ngt bra ;) @RebeckaFalk1

V75-1
En ganska öppen bronsdivision om det nu inte är så enkelt att 5 Overtaker by sib är så bra att han avgör trots grovjobb. Det lär vara det som krävs eftersom 2 New York U.S lär vara den häst som sitter i ledningen tidigt. 3 Stein Daylight är också relativt snabb ut men kommer nog inte förbi invändiga hästar. Han har stått över lite i jobb enligt Witasp men ska räknas tidigt på hemmabanan om han löper upp till sin fulla kapacitet. En rolig rysare från fint läge är 1 Pampas SIR om han lyckas tråckla sig ut från sitt invändiga läge. Hästen har avslutat mkt bra mot hårt motstånd och har en sylvass avslutning. 4Namale Kronos har varit mycket bra på sistone och gick senast tre heat samma dag och var knappt slagen tvåa i dödens i det sista. Hästen har absolut toppform och det kan räcka långt här. 6 Rite key är väl bäst över längre distanser då hästen är mer stark men han har alltid en bra avslutning om det skulle bli överpacat. Visade att formen finns där iochmed den överlägsna segern senast i förvisso enklare omgivning. En storrysare kan 9 Clouds above vara som går bra mest varje gång utan att vinna. Höll bra som femma i dödens sist på October Kronos.

5-3-4-2-6-1-9-11-10-12-8-7

V75-2

3 Uroy får tipset. Hästen är startsnabb men är allround och går från alla lägen. Det har sagts att han inte ska laddas första biten då han kan bli lite ivrig men det där vet man ju aldrig med om hästen tar i och går iväg från start. Han kan nog annars köra sig till ledningen tidigt om Goop skulle vilja det.
2 Headhunter är en häst jag gillar skarpt. Tyvärr har han stått över lite och får därför stå tillbaka i tipsen. De två senaste segrarna har varit mkt rejäla med en rejäl 900meters repa i tredjespår vid ena segern och dödensseger i senaste starten. 6 Crash and Burn riskerar att bli bortglöm och är lite av loppets roliga drag. Ska gå med jänkarvagn nu som den gjorde vid vinsten 22/5. Hästen har varit ute i ganska tuffa gäng och gjort det bra och är bra för klassen. 9 Twins Fairytail har tänt till oerhört på barfotabalans för Svanstedt och får nu Jorma Kontio i vagnen. Räknas tidigt men får stå tillbaka i tipsen då de andra har bättre lägen.  5 Kebab har varit fin i två raka segrar men möter hårdare motstånd nu men kanske inte är helt borta ändå.

3-2-6-9-5-4-1-7-8-10-12-11

V75-3

7 Friction får faktiskt tipset av mig för en gångs skull. Han var mycket förbättrad aktionsmässigt senast men vann ganska pliktsskyldigt och blir lite för stor favorit nu tycker jag då han kommer få harva i dödens på 3 Update Hoss som nog tidigt kommer till tät härifrån. Har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter månadslång vila och är klart intressant nu. 11 Stay the night har ett purket läge men han kan få loppet här om dessa kör mot varandra så glöm inte honom. 5 Amour rapide är intressant med Kim Eriksson. Var kraftigt förbättrad senast i jänkarvagn.

7-11-3-5-8-10-12-9-1-2-6

V75-4

Ett ganska öppet lopp som jag tror går att lösa på en kvartett hästar. Tipsnicken går till 4 Kaiser Broline som bara dansade undan på barfotabalans i senaste starten. Jag är dock osäker på distansen för denne nu och det är inte garantispets här. 2 L.K är startsnabb och en väldigt trevlig häst och får nog minst rygg ledaren här. 3 Frans G är en startkatapult som gått bra bakifrån också på sistonde och måste räknas tidigt. 5 You Talking to me har absolut toppform och var duktig tvåa bakom Mellby Viking för någon start sen och såg mkt tilltalande ut vid segern senast. Letar man  hästar bakom dessa så är Melander duo 7 Feedup och 9 Bearwithme att tänka på. Den sistnämnde var dock en minusvariant sist då hon klappade igenom totalt från dödens. 6 Sir chic kanske är tidigare ändå då det blir skoryck nu och distansen är en fördel plus absolut toppform.

4-2-3-5-7-6-11-9-10-12-8-1

V75-5

Ett öppet kallblodslopp på förhand men jag har den klockrena lösningen. 6 Sagi allvinn är snabb från springspår och Goop kommer nog komma till ledningen tämligen enkelt här och sen får de andra vara bra för att ta något då jag tror hästen kan rekordsänka en hel del. Garderar man tycker jag 15 B.W Gulliver är första motbud. Det är uppåtform på den kanten och den var mkt stark fyra från dödens på v75 senast. 10 Hulte Magnus är också tidig som varit toppfin i två raka dödenssegrar. Man ska dock ha i åtanke att han stått över start i en månad för att inte komma över tilläggsgränsen och att han tidigare inte varit bättre än 4a på V75.

6-15-10-9-14-4-2-8-12-7-3-5-11-1

V75-6

Länge var jag inne på att spika 4 Democrat men det är många startkatapulter med här och det kan innebära hårt tempo så jag garderar stort. 6 Credit fayline kan faktiskt vara ett allvarligt spetshot om han gör om öppningen 25/5. Han har gått mycket bra i rövargäng hela året och vore värd en seger. 9 Uranus de tyrole är jag svag för och den avslutar alltid bra. 10 Main Kronos var sjukt bra i ny regi senast och räknas även om det är andra förutsättningar nu med bakspår. 1 Milton Zet och 3 Lotus elan är roliga rysare från fina lägen. 5 Digital darling blir mer ett nödstreck då man aldrig vet om hon blir släppt till tät då även hon är startsnabb når hon spets är det bra vinstchans annars är det nog inte mycket att hänga i gran då hon tagit nästan alla sina segrar från spets om det nu inte är alla till och med?

4-6-10-9-3-5-1-2-11-8-7-12

V75-7

Sommartravets final och jag har spikat Le Mat varje gång han vunnit på V75 så varför gå emot ett vinnande koncept? Han har varit så enormt bra och jag tror absolut att han har störst vinstchans av samtliga hästar. Han tål att göra allt själv också. Motbuden är 7 Zonguldak om den kommer till tät men det kan vara risk för tung inledning här då flera är snabba som 1 Forpleasureas och 5 Zinedine Bob. Tror inte att Jorma Kontio släpper ifrån sig ledningen frivilligt. 8 Shiraz brodde är en riktigt klasshäst men får här sitt eldop. Men skulle det lösa sig är han en av dom svåraste konkurrenterna mot Lemat. Vill man gardera så ta med 4 Okhotok goj som var knappt slagen i dödens på V75 senast mot just Zonguldak. Mkt märkligt ändå att den är så bortglömd när de står lika start för det här är ingen dålig häst.

10-7-8-9-1-4-5-13-14-15-11-3-12-6-2

V75 Stora systemförslaget

1,2,3,4,5,6,9
2,3,5,6,9
3,7,11
2,3,4,5
6 Sagi Allvinn
1,3,4,5,6,9,10
10 Le mat

2940 rader

V75 Lilla förslaget

5 Overtaker by sib
2,3,5,6,9
3,7,11
2,3,4,5
6 Sagi Allvinn
1,3,4,5,6,9,10
10 Le mat

420 rader

Självklart spelar man V7 när det är jackpot. Lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar